Wat als sneeuw en gladheid de afvalophaling verstoren?


We willen u alvast enkele regels meegeven bij sneeuwval of gladde wegen waardoor de ophaling (ernstig) kan verstoord worden.

De ophalers proberen bij glad weer altijd eerst de centrumstraten te bedienen.

Nadien gaat men in concentrische cirkels verder werken naar de buitenkant van de gemeente/stad (dus: buitenwijken en landelijke gebieden worden later bediend). Dit kan ertoe leiden dat het normale ophaaluur niet kan gevolgd worden en de ronde hetzij vroeger, hetzij veel later wordt gereden. Tijdig uw afval buitenplaatsen is dus aangewezen.

De chauffeur oordeelt of het veilig is een straat in te rijden. Het is dus niet omdat sommige voertuigen wel door de straat passeren, dat een zwaar geladen ophaalwagen dit ook kan.

Indien de voetpaden er te gevaarlijk glad bij liggen, kunnen afvalstoffen blijven staan. De veiligheid van de lader primeert!

Indien het afval niet is opgehaald, vragen we om dit terug binnen te nemen want er worden geen inhaalrondes voorzien.


Veiligheid gaat boven alles. Daarom zijn gladde wegen en trottoirs gevallen van overmacht waaraan de ophaler niets kan verhelpen. We vragen daarom om uw begrip en respect.

Naast de inspanningen van de strooidiensten kan u ook een steentje bijdragen door het voetpad voor uw woning sneeuw- en ijsvrij te maken. Dit is trouwens een wettelijke verplichting en weet dat uw passerende buren, de postbode en de ophalers u hiervoor zeer dankbaar zullen zijn!

 

-

-

-

-