Koelkast vermist ...


Meer dan 200.000 oude koelkasten verdwijnen van de radar, elk jaar opnieuw. De gevolgen voor het milieu zijn dramatisch.

Jaarlijks gaan er zo’n 700.000 koelkasten of diepvriezers over de toonbank. Gi-gantisch veel. Een groot deel van de oude toestellen komt terecht bij Recupel en wordt gerecycleerd. Maar toch vinden jaarlijks zo’n 200.000 stuks niet de weg naar de juiste recyclage. Dat moet beter!

Recycleer niet alleen deze sauspot maar ook de koelkast waarin je ‘m bewaart. Dat kan in een recyclagepark.

Een slecht gerecycleerde koelkast is even schadelijk voor het milieu als een autorit van 7.500 km. Om zeker te zijn dat je kapotte koelkast correct wordt gerecycleerd, breng je ze best naar een recyclagepark. En dat doen jullie al goed, want vorig jaar brachten jullie maar liefst 219.237 koelkasten naar de recyclageparken. Dat is 47% van het totale aantal ingezamelde toestellen. Bedankt! En blijf jullie kapotte koelkasten vooral binnenbrengen.


Meer info op recupel.be/koelvries

Je oude koelkast vervangen?

Zorg er dan voor dat je oude koelkast in de eerste plaats goed terechtkomt voor recyclage. Breng ze daarom naar het recyclagepark of geef ze mee met de elektrohandelaar waar je een nieuw toestel kocht.

Door je oude koelkast te vervangen door een energiezuinige, dan draag je niet alleen je steentje bij voor het milieu, maar doe je ook je portemonnee een plezier. Een energiezuinig toestel (A+++) is iets duurder in aankoop, maar die centen verdien je snel terug door de lagere energiekost.

De recyclage

Tot 98% van je afgedankte koelkast of diepvriezer is herbruikbaar. Door correct te recycleren worden vervuilende stoffen uit de natuur gehouden.

Dus breng je koelkast altijd naar een erkend Recupel-inzamelpunt en spaar het milieu.

Bedankt!