Hoe je afval correct aanbieden op het recyclagepark?


Op het recyclagepark kan je terecht met heel wat afval. De grondstoffen van deze afvalsoorten worden zoveel mogelijk tot grondstoffen voor nieuwe producten gerecycleerd. Een goede sortering van je afval op het recyclagepark is dan ook uiterst belangrijk voor de juiste verwerking ervan.

Sorteer je afval thuis vóór je naar het recyclagepark vertrekt

Thuis voorsorteren spaart je tijd en geld op het recyclagepark. Houd zoveel als mogelijk de afval- en materiaalstromen samen die in een container thuishoren. Dat spaart je over-en-weer geloop en gerij op het recyclagepark.

Hou ook de gratis en betalende materiaalsoorten apart. Zo krijgt de parkwachter direct een duidelijk zicht op wat je allemaal juist mee hebt.

 

De afvalsoorten in de juiste inzamelcontainer!

Het is van heel groot belang dat je de afvalsoorten in de juiste container deponeert. Heb je twijfels? Vraag raad aan de parkwachter.

Je afval bewust in de verkeerde container dumpen, kan worden beschouwd als sluikstorten.

 

Volg de instructies van de parkwachters en wees hoffelijk

Op elk recyclagepark zijn 2 of meer parkwachters aanwezig. Hun voornaamste taak is erop toezien dat de aangebrachte afvalsoorten in de juiste inzamelcontainers terecht komen. Heb je vragen of twijfels, vraag dan zeker raad aan de parkwachters. Zij kunnen je hiermee zeker verder helpen.

Hou het net. Ook op het recyclagepark!

Laat geen zwerfvuil achter en ruim gemorst afval op.