GFT-ophaling vanaf april 2021 in Assenede, Eeklo, Evergem, Sint-Laureins


In de gemeenten Assenede, Evergem, Sint-Laureins en de stad Eeklo zal vanaf april 2021 gft-afval aan huis worden opgehaald in containers.

Gft inzamelen, da's iets nieuws!

De afkorting gft staat voor “groente-, fruit- en tuinafval”, dus alles wat organisch afbreekbaar is. Dit afval wordt in een gft-vergistingsinstallatie verwerkt.

Hoe zal het gft ingezameld worden?

Vanaf april 2021 zal in Assenede, Eeklo, Evergem en Sint-Laureins het gft om de 14 dagen opgehaald worden met containers. Inwoners krijgen de keuze tussen een 40-liter- of een 120-litercontainer. Telkens een container wordt aangeboden voor ophaling, moet men een retributiesticker aan het handvat van de container bevestigen. De ophaler verwijdert voor lediging de sticker van de container. Containers zonder retributiesticker worden niet leeggemaakt.

Niemand wordt verplicht een gft-container aan te schaffen. Het gft-afval kan immers ook thuis worden gecomposteerd in een compostvat of een compostbak. Wie thuiscomposteert kan het misschien onnodig vinden om een container aan te schaffen.

Wil je eens zien hoe een gft-ophaling werkt? Kijk dan hier naar de informatievideo over de gft-ophaling.

Elke inwoner van Assenede, Eeklo, Evergem en Sint-Laureins wordt geïnformeerd.

Elke inwoner van Assenede, Eeklo, Evergem en Sint-Laureins kreeg al een brief in de bus met meer uitleg en praktische informatie.

Ook voor het bestellen van een gft-container worden de inwoners geïnformeerd via een aparte brief en/of infoblad en website van hun gemeente/stad.
Op 25 november verscheen een speciaal artikel in Taptoe. Mocht je dit gemist hebben? Bekijk het hier.

Alvast benieuwd over de gft-ophaling vanaf april 2021? Neem dan zeker een kijkje op de gft-pagina.